Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü
Mekânsal Planlama
Genel Müdürlüğü

6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA RİSKLİ ALAN İLAN EDİLEN ANKARA İLİ ELMADAĞ İLÇESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ AMAÇLI İMAR PLANI ONAYLANMIŞTIR.

23 Eylül 2014
  • Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hazırlanan imar planları 20.08.2014 tarihinde onaylanmıştır.
  • Proje alanı; 22.02.2013 tarihli ve 2013/4365 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile “Riskli Alan” olarak ilan edilen yaklaşık 52 hektarlık alan ve 10.09.2013 tarihli ve 5722 sayılı Bakanlık Olur’u ile “Rezerv Yapı Alanı” olarak ilan edilen yaklaşık 19,5 hektarlık alan olmak üzere toplam 71,5 hektarlık alanı kapsamaktadır.
  • Projenin ilk etabı ile; Riskli Alan ilan edilen 52 hektarlık alanda yaşayan nüfusa yönelik Rezerv Yapı alanında konut üretimi sağlanacak.
  • Projenin amacı; planlama alanının zemin durumu ve üzerindeki sağlıksız yapılaşmadan kaynaklanan risklerden arındırılarak, altyapısı tamamlanmış, sağlıklı ve güvenli yaşam alanı oluşturmaktır. 
  • Planlama alanı için tasarlanan 5 farklı konut tipinde 216 adet blok olmak üzere toplam 2772 adet konut üretilecektir.
  • Bakanlığımızca onaylanan imar planı ile 2772 adet konut önerilmiş olup ortalama aile büyüklüğünün 3.9 olduğu göz önüne alınarak Projeksiyon Nüfusu=10810 olarak öngörülmüştür.
  • Planlama alanının nüfusu meri imar planına göre 10397 kişi olup proje ile sadece 413 kişilik nüfus artışı öngörülmüştür.
  • Proje, Planlama alanında yaşayacak nüfusun ticaret, eğitim, sağlık, sosyal kültürel, yeşil alan ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde geliştirilmiştir.
  • Planlama kapsamında, 2 adet Eğitim Tesisleri Alanı, 5 adet Dini Tesis Alanı, Rekreasyon alanı içerisinde yer alacak 2 adet Sosyal Tesisi Alanı, 1 adet Belediye Hizmet Alanı, 2 adet Aile Sağlığı Merkezi yapılacaktır. Donatı alanları; yaya aksları ve peyzaj öğeleri ile desteklenmiştir.
  • Planlama alanı güneyden kuzeye vadi tabanları boyunca devam eden yeşil aksları ile bölünmektedir. Bu akslar vadi tabanında sosyo-kültürel tesis alanı ile birleşmektedir. Proje alanının iki ana ulaşım yollarının kesişim alanına oluşturulan ticaret aksının ortasında imam Hatip Lisesi ve hemen doğusunda Dini tesis alanı ve hemen kuzeylerinde rekreasyon alan içerisinde sosyal tesisle bütünleşik şekilde tasarlanmıştır. Bu donatı odakları ticari fonksiyonlarla ve güçlü yaya aksları ile desteklenmiştir. Rezerv alanın orta odak noktasında bir ilköğretim tesis alanı ve 1 adet belediye hizmet alanı ve kuzeyinde cami alanı tasarlanmıştır.

 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır